Τη μετάθεση της ημερομηνίας διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά με επιστολή του το ΟΕΕ/ΤΑΚ προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους σε θέματα που άπτονται της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, εκφράζοντας την αγωνία των μελών μας, των επιχειρήσεων και των φορέων της αγοράς, ζητάμε την μετάθεση της ημερομηνίας διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS από τις 29/02/2024 που ισχύει έως σήμερα.

Δεδομένου των πρακτικών δυσκολιών, την καθυστέρηση που σημειώνεται στην αναβάθμιση των POS από τους παρόχους, τα επιμέρους ζητήματα και τον φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί και προμηθευτές των ταμειακών μηχανών, τις οδηγίες σε κλάδους όπως η εστίαση κ.α. που χρήζουν άμεσων διευκρινίσεων καθώς και το γεγονός ότι τα voucherγια τις αιτήσεις χρηματοδότησης αναβάθμισης του εξοπλισμού από τον Γ’ κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» δεν έχουν εκδοθεί ακόμα- και εν αναμονή του Δ’ κύκλου του Προγράμματος -, η άμεση παράταση του μέτρου της διασύνδεσης κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος στις επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση των συστημάτων τους. Στο ελάχιστο χρονικό περιθώριο των λίγων ημερών που απομένουν, είναι πρακτικά και αντικειμενικά αδύνατο να ολοκληρωθεί το έργο αυτό με κίνδυνο η πλειοψηφία των υπόχρεων επιχειρήσεων  να έρθει αντιμέτωπη με εξοντωτικά πρόστιμα.

Επίσης σε συνέχεια της Επιστολής της 14-02-2024 που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ από την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ ζητάει για τους λόγους και τα προβλήματα που ορθά αναφέρονται από την Κεντρική Διοίκηση του φορέα μας στην εν λόγω επιστολή τη μη εφαρμογή του μέτρου κλειδώματος των δηλώσεων ΦΠΑ, μέχρι την πλήρη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του myDATA.