Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ITB BERLIN 2024», που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024 στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η ITB BERLIN, με περισσότερους από 5.500 εκθέτες από 161 χώρες και πάνω από 90.000 επισκέπτες, αποτελεί διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε πλήθος επαγγελματιών και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης είχαν την ευκαιρία, να συζητήσουν και να δικτυωθούν με εταιρείες και επαγγελματίες, όπως tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, αλλά και δημοσιογράφους. Σκοπός ήταν η δημιουργία νέων συνεργασιών και η επέκταση υπαρχόντων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της εικόνας της Κρήτης ως προορισμού. Επιπλέον στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών του νησιού με συνεργάτες τους από το εξωτερικό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης ανάμεσα σε πλήθος στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Δρ. Μιχάλης Κλώντζας, ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Δρ. Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού κ. Νίκος Αλεξάκης, η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου κα. Ελένη Βουγιουκαλάκη και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Λαβδάκη.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Μιχάλης Κλώντζας «Δυναμική και επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στο Βερολίνο. Η προσεγμένη και σοβαρή προεργασία έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα και πολύ καλά μηνύματα για τον τουρισμό μας. Θεωρώ υποχρέωση μου να συγχαρώ όσους δούλεψαν για αυτήν την επιτυχία».

Ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε: «Ανέκαθεν, το Βερολίνο και η ΙΤΒ αποτελούσε ένα χρηματιστήριο της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Τα δεδομένα ήταν και είναι ενθαρρυντικά, η ΙΤΒ έδωσε για μια ακόμα φορά θετικές τάσεις, βοηθώντας μας να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την περίοδο της πανδημίας, όμως θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμα για μια σεζόν ρεκόρ, για να πούμε Κρήτη, Παντού!»