Υπογράφηκε χθες Τρίτη (05/03/2024) από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο η σύμβαση με προϋπολογισμό 3,1 εκ. ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης». 

Η σύμβαση υπογράφτηκε στη Π.Ε. Χανίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων  Νίκου Καλογερή, του Διευθυντή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης  Κωνσταντίνου Ζορμπά, του Περιφερειακού Συμβούλου Ευστράτιου Φλεμετάκη, της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων  Χρύσας Χριστινάκη, της πρώην γεν. δ/ντριας αναπτυξιακού προγραμματισμού Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δοξάκη, των στελεχών της διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε. Χανίων Μαρίας Μορέ και Ειρήνης Καλαϊτζάκη και του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας Ηλία Μπεϊνόγλου. 

Αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, εστιάζοντας στην επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει με την πάροδο των ετών και από την πολυετή χρήση. Κύριος στόχος είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ορθόδοξης Ακαδημίας ως συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης έχει προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό, εμβληματικό έργο, που θα υλοποιηθεί και το είχαμε υποσχεθεί και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ένα έργο που δεν αφορά μόνο τα Χανιά αλλά ολόκληρη την Κρήτη. 

«Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο κ.κ. Αμφιλόχιο για την αγαστή συνεργασία, στηρίζουμε και υπηρετούμε τον συγκρητισμό για το καλύτερο αποτέλεσμα στο νησί βάσει πάντα των δυνατοτήτων μας και των χρηματοδοτήσεων που διαθέτουμε μέσω των εθνικών πόρων. Ευχαριστίες επίσης στις τεχνικές μας υπηρεσίες γιατί πρόκειται για ένα σύνθετο έργο».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ανέφερε, ότι, «πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορική ημέρα για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Είναι ένα εμβληματικό έργο και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Ακαδημία. Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Ιδρύματος αλλά και της Μητρόπολης μας στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή ο οποίος είναι αρωγός στις δράσεις μας και στις δομές μας». 

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής υπογράμμισε ότι «το έργο ανακαίνισης είναι ζωτικής σημασίας, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο που μεταξύ άλλων φιλοξένησε πριν μερικά χρόνια και την Πανορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν και αναμένεται να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».