Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 ώρα: 16.00 – 20.00, πραγματοποιεί Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Πέραμα και στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Μυλοποτάμου.

Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και την δράση των ενεργειακών κοινοτήτων και θα λάβει χώρα διά ζώσης,  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μυλοποτάμου, Επαρχιακή Οδός Περάματος – Πανόρμου 137, την Παρασκευή 08/03/2024 και ώρα 16:00π.μ.

 

Για την εγγραφή σας, μπείτε στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-perama/

Πληροφορίες ή διευκρινήσεις: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email:  kalaitzaki@daidalosao.gr  και info@minoanenergy.gr

 

Πρόγραμμα ημερίδας για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Παρασκευή 08/03/2024

Η ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μας αφορά όλους.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν το όχημα που μετατρέπει τον πολίτη από παθητικό καταναλωτή σε αυτοπαραγωγό της δικής του ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας.

Ελάτε να συζητήσουμε!

Ώρα

Εισήγηση

 

16:00 – 16:30 Ενεργειακές Κοινότητες – Ενεργειακή Μετάβαση και οφέλη για τους πολλούς

16:30 – 17:00 Αιολική ενέργεια – Αξιοποιούμε σωστά τον άνεμο του τόπου μας

17:00 – 17:30 Φωτοβολταϊκά πάρκα – Με την πρίζα στον Ήλιο δημιουργούμε πρόσθετο εισόδημα

 

Διάλειμμα 30 λεπτών

18:00 – 18:30 Βιομάζα – Γεωθερμία – Το τεράστιο δυναμικό της Κρήτης

18:30 – 19:00 Υδατικά αποθέματα – Ας μιλήσουμε για το νερό…

19:00 – 20:00 Τοποθετήσεις – συζήτηση

 

[Περικομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος