Το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη, επισκέφθηκε σήμερα (26/2) ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Νίκος Σπυριδάκης, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Μιχάλη Τσιριλάκη.

Ο κ. Σπυριδάκης, που έλκει την καταγωγή του από τα Μέσα Μουλιανά Σητείας – με τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης που τον διακρίνει και με γνώμονα τη σωστή λειτουργία της αστυνομίας προς όφελος των πολιτών, συζήτησε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, το θέμα – της δωρεάς από το Δήμο, ακινήτου, με στόχο την ανέγερση κτιρίων για την στέγαση των Υπηρεσιών της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου & της Π.Υ. Αγίου Νικολάου.

Στο θέμα αυτό, τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Κρήτης, όσο και ο Αστυνομικός Δ/ντης Λασιθίου, δήλωσαν ενήμεροι και πρόθυμοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κτηματολόγιο, ώστε το ακίνητο που τους αναλογεί, να περιέλθει και τυπικά στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για το Π.Σ αντίστοιχα και να προωθηθεί στην αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για να γίνει η μελέτη και η κατασκευή του μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει αποφασιστεί.

Επιπλέον κατά την παραπάνω σύσκεψη, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει ευταξία στην κτηνοτροφική δραστηριότητα, για να πάψουν τα φαινόμενα εισόδου ανεπιτήρητων ζώων σε περιοχές αμιγώς γεωργικού ή αστικού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Σπυριδάκης, συμφώνησε ότι τα φαινόμενα, θα πρέπει ν΄ αντιμετωπιστούν για να μην «διογκωθεί» το υφιστάμενο πρόβλημα και να είναι δύσκολη στο εξής η αντιμετώπιση του. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι αποτελεί συμφέρον για την τοπική κοινωνία, αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, το γεγονός να υπάρξει τάξη στα ζητήματα αυτά τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και τοπικά. 

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιου Χώρου και Καθημερινότητας – Γ.Γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Λασιθίου κ. Νικόλαος Καμινογιαννάκης.